1. תחילה, חותכים את העגבניות לקוביות גדולות ומניחים בקערה גדולה.
2. חותכים את המלפפון לפרוסות דקות ומוסיפים לקערה.
3. חותכים את הבצל הסגול לטבעות דקות ומוסיפים לקערה.
4. חותכים את הפלפל הירוק לרצועות דקות ומוסיפים לקערה.
5. מפוררים את גבינת הפטה ומפזרים מעל הירקות.
6. מוסיפים את הזיתים השחורים לקערה.
7. להכנת הרוטב: מערבבים בקערה קטנה את שמן הזית, חומץ הבלסמי והדבש עד לקבלת תערובת אחידה.
8. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם ומוסיפים את האורגנו הקצוץ.
9. יוצקים את הרוטב על הסלט ומערבבים בעדינות כדי שכל הירקות יכוסו ברוטב.
10. מגישים מיד ונהנים מהטעמים המופלאים.