1. תחילה, חותכים את העגבניות והמלפפון לקוביות בגודל בינוני ומניחים בקערה גדולה.
2. חותכים את הבצל הסגול לטבעות דקות ומוסיפים לקערה.
3. חותכים את הפלפל הירוק לרצועות דקות ומוסיפים גם אותו לקערה.
4. מפוררים את גבינת הפטה ומפזרים מעל הירקות.
5. מוסיפים את הזיתים השחורים לקערה, ניתן לחתוך אותם לחצאים אם רוצים.
6. בקערה קטנה נפרדת, מערבבים את שמן הזית והחומץ הבלסמי עם מעט מלח ופלפל שחור לפי הטעם.
7. יוצקים את הרוטב על הסלט ומערבבים בעדינות כדי שכל המרכיבים יתעטפו ברוטב.
8. מפזרים מעט אורגנו יבש מעל הסלט ומגישים מיד.