1. תחילה, נשטוף היטב את עגבניות השרי ועלי הבייבי תחת מים זורמים. נייבש אותם בעדינות בעזרת מגבת נייר.
2. נחתוך את עגבניות השרי לחצאים ונניח בקערה גדולה.
3. נקלף את הבצל הסגול ונחתוך אותו לטבעות דקות. נוסיף לקערה עם העגבניות.
4. נפזר את עלי הבייבי מעל העגבניות והבצל בצורה אחידה.
5. נפורר את גבינת הפטה בעדינות מעל הסלט.
6. בקערה קטנה, נערבב את שמן הזית והחומץ הבלסמי יחד עם מלח ופלפל לפי הטעם. נערבב היטב עד לקבלת רוטב אחיד.
7. נשפוך את הרוטב על הסלט ונערבב בעדינות כדי שכל המרכיבים יתעטפו ברוטב.
8. נפזר את גרעיני החמניה הקלויים מעל הסלט להוספת קראנץ'.