1. נתחיל בחיתוך עגבניות השרי לחצאים ונניח אותן בקערה גדולה.
2. נוסיף לקערה את גרגרי החומוס המבושלים. אם אתם משתמשים בחומוס מקופסה, יש לשטוף ולסנן היטב.
3. נוסיף את הבצל הסגול הקצוץ, הפטרוזיליה והנענע הקצוצות לקערה ונערבב בעדינות.
4. נכין את הרוטב: נערבב בקערה קטנה את שמן הזית עם מיץ הלימון, נוסיף מלח ופלפל לפי הטעם ונערבב היטב.
5. נשפוך את הרוטב על הסלט ונערבב בעדינות עד שכל המרכיבים מצופים ברוטב.
6. אם רוצים, נוסיף את גבינת הפטה המפוררת ונערבב בעדינות.
7. נטעם ונכוון תיבול לפי הצורך. הסלט מוכן להגשה!