1. תחילה, חותכים את עגבניות השרי לחצאים ומניחים בקערה גדולה.
2. בקערה נפרדת, מערבבים את הטחינה הגולמית עם המים, מיץ הלימון והשום הכתוש. מערבבים היטב עד לקבלת מרקם חלק וקרמי.
3. מוסיפים את הטחינה הקרמית לעגבניות ומערבבים בעדינות עד שכל העגבניות מצופות בטחינה.
4. מוסיפים את הפטרוזיליה הקצוצה, מלח ופלפל לפי הטעם, ומערבבים שוב.
5. לפני ההגשה, מטפטפים מעל את שמן הזית ומפזרים את גרעיני החמניה הקלויים.
6. מגישים מיד ונהנים מהטעמים המדהימים!