1. נתחיל בהכנת הרוטב: בקערה קטנה נערבב את המיונז, היוגורט ומיץ הלימון עד לקבלת תערובת חלקה. נוסיף מלח ופלפל לפי הטעם ונערבב שוב. נניח בצד להמתנה.
2. נחתוך את התפוחים לקוביות קטנות ונעביר לקערה גדולה. נוסיף את גבעולי הסלרי החתוכים דק ואת הענבים החצויים.
3. נוסיף את אגוזי המלך הקלויים לקערה ונערבב בעדינות את כל המרכיבים.
4. נפזר את גבינת הפטה המפוררת מעל הסלט ונערבב בעדינות כדי לשמור על המרקם של הגבינה.
5. נוסיף את הרוטב שהכנו ונערבב בעדינות עד שכל המרכיבים מצופים ברוטב.
6. נניח את עלי החסה על צלחת הגשה ונערוך מעליהם את הסלט המוכן. נגיש מיד ונהנה מהטעמים המופלאים!