1. תחילה, נשרה את האצות וואקמה במים קרים למשך כ-10 דקות, עד שהן מתרככות ומתנפחות. לאחר מכן, נסנן את המים ונשטוף את האצות היטב.
2. בקערה גדולה, נערבב את שמן השומשום, רוטב הסויה, חומץ האורז והסוכר עד שהסוכר נמס לחלוטין. נוסיף את הג'ינג'ר המגורד והשום הכתוש ונערבב היטב.
3. נוסיף לקערה את האצות המסוננות, הגזר, המלפפון, הבצלים הירוקים והפלפל צ'ילי (אם משתמשים). נערבב בעדינות עד שכל המרכיבים מצופים ברוטב.
4. נפזר מעל את השומשום הקלוי ונערבב שוב בעדינות.
5. נניח לסלט לנוח במקרר למשך כ-15 דקות לפני ההגשה, כדי שהטעמים יתמזגו היטב.