השניצל, המנה הפריכה והטעימה שכולנו מכירים ואוהבים, לא תמיד היה חלק מהתפריט שלנו. למעשה, ההיסטוריה של השניצל מתחילה במקומות רחוקים ובזמנים אחרים, ומסע זה הפך אותו לאחת המנות הפופולריות ביותר בעולם.
המסע מתחיל באוסטריה
השניצל כפי שאנו מכירים אותו היום, מקורו באוסטריה. המנה המקורית, שנקראת “וינר שניצל”, עשויה מבשר עגל דקיק שמצופה בפירורי לחם ומטוגן בשמן. המנה הזו הפכה לסמל של המטבח האוסטרי, והיא מוגשת במסעדות רבות ברחבי העולם.
הגרסה הישראלית
בישראל, השניצל קיבל חיים חדשים. במקום בשר עגל, משתמשים לרוב בחזה עוף, מה שהופך את המנה לקלה יותר וזולה יותר להכנה. השניצל הישראלי הפך לחלק בלתי נפרד מהמטבח המקומי, והוא מוגש בכל בית ובכל מסעדה.
השניצל כובש את העולם
עם הזמן, השניצל התפשט למדינות רבות נוספות.
הסוד מאחורי הפופולריות
מה הופך את השניצל לכל כך אהוב? אולי זו הפריכות המושלמת של הציפוי, או אולי זה הפשטות שבהכנה. השניצל הוא מנה שמתאימה לכל אירוע, בין אם זה ארוחת צהריים משפחתית או ארוחת ערב חגיגית.
העתיד של השניצל
כיום, השניצל ממשיך להתפתח ולהתחדש. גרסאות טבעוניות וצמחוניות של המנה צוברות פופולריות, ומסעדות רבות מציעות שניצלים בטעמים שונים ומיוחדים. נראה כי השניצל ימשיך להיות חלק בלתי נפרד מהתפריט העולמי גם בעתיד.