1. התחילו בהכנת הגזר: גרדו את הגזרים בעזרת פומפייה גסה והניחו בקערה גדולה.
2. הוסיפו לגזר המגורד את שמן הזית, החומץ הבלסמי, המלח והפלפל. ערבבו היטב עד שהגזר מצופה באופן אחיד.
3. הניחו את כדור הבוראטה במרכז צלחת הגשה גדולה.
4. סביב הבוראטה, פזרו את הגזר המתובל בצורה שווה.
5. פזרו מעל את עלי הבזיליקום הטריים ואת אגוזי המלך הקצוצים.
6. טפטפו מעל הכל את הדבש בצורה אחידה.
7. הגישו מיד ותיהנו מהטעמים המופלאים והמרקמים המגוונים של הסלט.