1. התחילו בפריסת הצנוניות לפרוסות דקות ככל האפשר. ניתן להשתמש במנדולינה כדי לקבל פרוסות אחידות ודקות.
2. הניחו את פרוסות הצנוניות בקערה והוסיפו להן מעט מלח ים. תנו להן לעמוד כ-10 דקות כדי להוציא מעט מהנוזלים ולהגביר את הקראנצ'יות.
3. בינתיים, הכינו את הרוטב: בקערה קטנה, ערבבו את שמן הזית עם החומץ הבלסמי, הוסיפו מלח ופלפל לפי הטעם וערבבו היטב.
4. הניחו את כדור הבוראטה במרכז צלחת הגשה גדולה.
5. סובבו את פרוסות הצנוניות סביב הבוראטה בצורה מעגלית, כך שיצרו מעין פרח.
6. זלפו את הרוטב מעל הבוראטה והצנוניות בצורה אחידה.
7. קשטו בעלי בזיליקום טריים והגישו מיד.