1. התחילו בהכנת כל המרכיבים: חתכו את העגבנייה לקוביות קטנות, פרסו את הבצל הסגול דק, וגלענו את הזיתים השחורים אם הם לא מגולענים מראש.
2. קחו קערה גדולה והניחו בה את העגבניות, הבצל והזיתים. ערבבו בעדינות כדי לשלב את כל המרכיבים.
3. הוסיפו את עלי הבזיליקום הטריים לקערה וערבבו שוב בעדינות. הבזיליקום מוסיף רעננות וארומה נפלאה לסלט.
4. הניחו את כדור הבוראטה במרכז הקערה, וקרעו אותו בעדינות כך שהקרם הפנימי ייחשף ויתערבב עם שאר המרכיבים.
5. בזקו מעל את שמן הזית והחומץ הבלסמי, ותבלו במלח ופלפל לפי הטעם. ערבבו בעדינות כדי לא לפגוע במרקם הבוראטה.
6. הגישו מיד, ותיהנו מסלט טרי, קרמי ומלא בטעמים ים תיכוניים.