1. התחילו בחיתוך האבטיח לקוביות קטנות והניחו אותן בקערה גדולה.
2. קרעו את עלי הבזיליקום והנענע והוסיפו לקערה עם האבטיח.
3. הוסיפו את שמן הזית והחומץ הבלסמי לקערה וערבבו בעדינות כדי שכל המרכיבים יתערבבו היטב.
4. תבלו במלח ופלפל לפי הטעם וערבבו שוב.
5. הניחו את כדור הבוראטה במרכז הקערה, וקרעו אותו מעט כדי שהקרם יזרום החוצה.
6. פזרו את אגוזי הפקאן הקלויים מעל הסלט להגשה מרשימה.
7. הגישו מיד ותיהנו מהטעמים המרעננים והמיוחדים של הסלט.