1. התחילו בהכנת הרוטב: בקערה קטנה, ערבבו את שמן הזית עם החומץ הבלסמי, הוסיפו מלח ופלפל לפי הטעם וערבבו היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
2. שטפו את עלי הרוקט והבזיליקום היטב וייבשו אותם בעדינות בעזרת מגבת נייר.
3. סדרו את עלי הרוקט על צלחת הגשה גדולה, פזרו מעליהם את עגבניות השרי החצויות ואת עלי הבזיליקום.
4. הניחו את כדורי הבוראטה במרכז הצלחת, וחתכו אותם בעדינות כדי שהקרם הפנימי יתחיל לזרום החוצה.
5. פזרו מעל את אגוזי הפקאן הקלויים, והזליפו את הרוטב שהכנתם מעל כל הסלט בצורה אחידה.
6. הגישו מיד ותיהנו מהשילוב המדהים של הטעמים והמרקמים.