1. תחילה, נשטוף היטב את עלי התרד ונייבש אותם בעזרת מגבת נייר. נניח את העלים בקערת סלט גדולה.
2. נחתוך את גבינת החלומי לקוביות בגודל 2 ס"מ. נחמם מחבת עם כף שמן זית ונוסיף את קוביות החלומי. נטגן עד שהגבינה מזהיבה מכל הצדדים, כ-5 דקות. נניח את הגבינה המטוגנת על נייר סופג.
3. נוסיף לקערת הסלט את האגוזים הקלויים, החמוציות והבצל הסגול הפרוס.
4. נכין את הרוטב: נערבב בקערה קטנה את הדבש, מיץ הלימון, החומץ הבלסמי, מלח ופלפל. נערבב היטב עד שהרוטב אחיד.
5. נשפוך את הרוטב על הסלט ונערבב בעדינות כדי שכל המרכיבים יתעטפו ברוטב.
6. נוסיף את קוביות החלומי המטוגנות לסלט ונערבב בעדינות פעם נוספת.
7. נגיש את הסלט מיד, כשהוא טרי ורענן.