1. תחילה, חותכים את הפלפלים לרצועות דקות ומניחים בקערה גדולה.
2. חותכים את הבצל הסגול לטבעות דקות ומוסיפים לפלפלים.
3. מחממים מחבת עם מעט שמן זית ומטגנים את גבינת החלומי עד שהיא מזהיבה משני הצדדים. חותכים לקוביות ומוסיפים לקערה.
4. מוסיפים לקערה את עלי הבזיליקום הטריים ואת אגוזי המלך הקלויים.
5. מערבבים בקערה קטנה את שמן הזית, החומץ הבלסמי, המלח והפלפל, ושופכים על הסלט.
6. מערבבים בעדינות את כל המרכיבים עד שהסלט מתערבב היטב והטעמים מתמזגים.
7. מגישים מיד ונהנים מהטעמים המדהימים!