1. מתחילים בניקוי הארטישוקים: חותכים את החלק העליון של הארטישוק ומסירים את העלים החיצוניים הקשים. חותכים את הגבעול ומשאירים רק את הלב. חותכים את הלב לחצאים ומשרים במים עם מעט מיץ לימון כדי למנוע השחרה.
2. מחממים מחבת עם מעט שמן זית ומטגנים את הארטישוקים עד שהם מזהיבים ופריכים. מוציאים ומניחים בצד.
3. באותה מחבת, מוסיפים את השקדים ומטגנים קלות עד שהם מקבלים צבע זהוב ופריך. מוציאים ומניחים בצד.
4. מכינים את הרוטב: מערבבים בקערה את שמן הזית, מיץ הלימון, החומץ הבלסמי והשום הכתוש. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
5. מערבבים בקערה גדולה את הארטישוקים המטוגנים, השקדים הקלויים, הפטרוזיליה והפרמזן. יוצקים מעל את הרוטב ומערבבים בעדינות.
6. מגישים את הסלט בטמפרטורת החדר או קר, ומקשטים בעוד קצת פטרוזיליה ופרמזן לפי הטעם.