1. התחילו בניקוי הארטישוקים: חתכו את החלק העליון והסירו את העלים החיצוניים הקשים. חיתכו את הארטישוק לחצאים והסירו את השערות הפנימיות בעזרת כף.
2. הביאו סיר עם מים ומעט מלח לרתיחה, והכניסו את חצאי הארטישוק לבישול קצר של כ-5 דקות עד שהם מתרככים מעט. סננו והניחו בצד להתקרר.
3. בקערה גדולה, ערבבו את עלי הרוקט עם שמן הזית, מיץ הלימון והשום הכתוש. תבלו במלח ופלפל לפי הטעם.
4. הוסיפו את הארטישוקים המבושלים והמצוננים לקערה וערבבו בעדינות כדי לא לפגוע במרקם.
5. פזרו מעל את גבינת הפרמזן המגוררת ואגוזי הפקאן הקלויים.
6. הגישו מיד ותיהנו מהטעמים הטריים והמרעננים של הסלט.