1. מתחילים בהכנת הסלק: מבשלים את הסלקים במים רותחים עד שהם רכים, כ-20 דקות. מסננים ומניחים להתקרר. לאחר מכן, מקלפים וחותכים לקוביות בגודל בינוני.
2. בזמן שהסלקים מתבשלים, מחממים תנור ל-200 מעלות. מניחים את הפלפלים על תבנית אפייה ומכניסים לתנור למשך כ-15 דקות, עד שהקליפה שלהם משחימה ומתקלפת בקלות. מוציאים מהתנור, מכסים במגבת לחה ומניחים להתקרר. לאחר מכן, מקלפים וחותכים לרצועות.
3. חותכים את הבצל הסגול לרצועות דקות ומניחים בקערה גדולה.
4. מוסיפים לקערה את קוביות הסלק ורצועות הפלפלים.
5. מכינים את הרוטב: מערבבים בקערה קטנה את שמן הזית, החומץ הבלסמי, הדבש, המלח והפלפל. יוצקים את הרוטב על הסלט ומערבבים בעדינות.
6. מוסיפים את הפטרוזיליה והנענע הקצוצה ומערבבים שוב.
7. מפזרים מעל את אגוזי המלך הקלויים ומגישים.