
1. קודם כל, נתחיל בבישול הסלקים. נשטוף אותם היטב ונשים אותם בסיר עם מים רותחים. נבשל אותם עד שהם רכים, בערך 20-30 דקות. לאחר מכן, נוציא אותם מהמים ונניח להם להתקרר.
2. בזמן שהסלקים מתקררים, נכין את הטחינה הירוקה. בקערה גדולה, נערבב את הטחינה הגולמית עם המים הקרים, מיץ הלימון והשום הכתוש. נערבב היטב עד לקבלת מרקם חלק ואחיד.
3. נוסיף לטחינה את הפטרוזיליה והכוסברה הקצוצות, ונערבב שוב. נוסיף מלח ופלפל לפי הטעם ונערבב עד שהכל מתאחד.
4. לאחר שהסלקים התקררו, נקלף אותם ונחתוך לקוביות קטנות.
5. נערבב את קוביות הסלק עם הטחינה הירוקה בקערה גדולה, עד שהסלקים מצופים היטב בטחינה.
6. נפזר מעל את אגוזי המלך הקצוצים והחמוציות המיובשות, ונערבב בעדינות.
7. נעביר את הסלט לכלי הגשה ונגיש מיד, או נשמור במקרר עד ההגשה.