1. ראשית, יש לבשל את הסלקים: שוטפים את הסלקים היטב ומבשלים אותם בסיר עם מים רותחים עד שהם רכים, כ-20 דקות. לאחר מכן, מסננים ומקררים.
2. לאחר שהסלקים התקררו, קולפים אותם וחותכים לקוביות בגודל בינוני.
3. בקערה גדולה, מערבבים את קוביות הסלק עם עלי הבזיליקום, אגוזי המלך וגבינת הפטה.
4. בקערה קטנה, מערבבים את שמן הזית עם החומץ הבלסמי, מלח ופלפל. יוצקים את הרוטב על הסלט ומערבבים בעדינות עד שכל המרכיבים מצופים ברוטב.
5. מגישים את הסלט בטמפרטורת החדר או לאחר קירור קל במקרר.