1. ראשית, יש לשטוף את הסלקים היטב ולבשל אותם במים רותחים עד שהם רכים, כ-20 דקות. לאחר מכן, יש לקרר את הסלקים ולחתוך אותם לקוביות בגודל בינוני.
2. בזמן שהסלקים מתבשלים, יש לחתוך את הבצל הסגול לחצאי טבעות דקות. אם הבצל חריף מדי לטעמכם, ניתן להשרות אותו במים קרים למשך 10 דקות כדי להוריד את החריפות.
3. להכנת הרוטב, יש לערבב בקערה קטנה את שמן הזית, חומץ הבלסמי, מיץ הלימון והדבש. יש להוסיף מלח ופלפל לפי הטעם ולערבב היטב עד שהרוטב אחיד.
4. בקערה גדולה, יש לשלב את קוביות הסלק והבצל הסגול. לשפוך מעל את הרוטב ולערבב בעדינות כדי שכל המרכיבים יתכסו ברוטב.
5. לפני ההגשה, יש לפזר מעל את הפטרוזיליה הקצוצה להוספת צבע ורעננות.