1. מתחילים בבישול השעועית: מרתיחים סיר עם מים ומעט מלח. מוסיפים את השעועית ומבשלים כ-5 דקות עד שהיא מתרככת אך עדיין שומרת על פריכותה. מסננים ומעבירים למי קרח לעצירת הבישול.
2. חותכים את הבצל הסגול לטבעות דקות, ואת הפלפל האדום לרצועות דקות.
3. בקערה גדולה מערבבים את השעועית המבושלת, הבצל והפלפל.
4. מפוררים את גבינת העיזים ומוסיפים לקערה.
5. מוסיפים את שמן הזית, החומץ הבלסמי, המלח והפלפל ומערבבים בעדינות כדי לא לפגוע במרקם הגבינה.
6. מפזרים מעל את אגוזי המלך הקצוצים ועלי הבזיליקום הטריים.
7. מגישים מיד ונהנים מהטעמים המופלאים!