1. תחילה, נתחיל עם השעועית הירוקה. נשטוף אותה היטב תחת מים זורמים ונחתוך את הקצוות. לאחר מכן, נבשל את השעועית במים רותחים עם מעט מלח למשך כ-5 דקות, עד שהיא מתרככת אך עדיין שומרת על פריכותה. נקרר את השעועית במים קרים כדי לעצור את הבישול ונניח בצד.
2. בזמן שהשעועית מתקררת, נקצוץ את הבצל הסגול לחתיכות דקות ונעביר לקערה גדולה.
3. נוסיף לקערה את גרעיני החמניה הקלויים, הפטרוזיליה והנענע הקצוצה.
4. נוסיף את השעועית הירוקה לקערה ונערבב בעדינות את כל המרכיבים יחד.
5. נכין את הרוטב: נערבב בקערה קטנה את שמן הזית, החומץ הבלסמי, מיץ הלימון, מלח ופלפל לפי הטעם. נשפוך את הרוטב על הסלט ונערבב בעדינות עד שכל המרכיבים מצופים ברוטב.
6. נניח לסלט לנוח כ-10 דקות לפני ההגשה, כדי שהטעמים יתמזגו יחד בצורה מושלמת.