1. תחילה, נשטוף את השעועית היטב ונחתוך את הקצוות. נביא סיר עם מים לרתיחה ונבשל את השעועית במשך כ-5 דקות עד שהיא מתרככת מעט אך עדיין שומרת על פריכותה.
2. נסנן את השעועית ונעביר אותה מיד לקערה עם מים קרים כדי לעצור את הבישול ולשמור על הצבע הירוק הבוהק.
3. בקערה גדולה, נערבב את השום הכתוש, מיץ הלימון, שמן הזית, המלח והפלפל. נוסיף את גרידת הלימון ונערבב היטב.
4. נוסיף את השעועית המבושלת לקערה עם הרוטב ונערבב בעדינות עד שכל השעועית מצופה ברוטב.
5. נוסיף את הפטרוזיליה הקצוצה ואגוזי המלך הקצוצים ונערבב שוב.
6. נטעם ונתקן תיבול לפי הצורך. ניתן להוסיף עוד מיץ לימון או מלח לפי הטעם.
7. נגיש את הסלט בטמפרטורת החדר או לאחר קירור קל במקרר.