1. תחילה, נשטוף את השעועית הירוקה ונחתוך את הקצוות. נבשל את השעועית במים רותחים עם מעט מלח למשך כ-5 דקות, עד שהיא מתרככת אך עדיין שומרת על פריכותה. נסנן ונשטוף במים קרים כדי לעצור את הבישול.
2. נחתוך את העגבניות לקוביות קטנות ונעביר לקערה גדולה.
3. נקצוץ את הבצל הסגול דק ונוסיף לקערה עם העגבניות.
4. נכתוש את שיני השום ונוסיף לקערה.
5. נוסיף את השעועית המבושלת לקערה עם העגבניות, הבצל והשום.
6. נערבב את שמן הזית והחומץ הבלסמי בקערה קטנה ונשפוך על הסלט.
7. נוסיף מלח ופלפל לפי הטעם ונערבב היטב את כל המרכיבים.
8. נפזר את עלי הבזיליקום הטריים מעל הסלט ונגיש מיד.