1. תחילה, נתחיל בהכנת הרוטב. בקערה קטנה, נערבב את רוטב הדגים, מיץ הליים, הסוכר החום ושמן השומשום. נערבב היטב עד שהסוכר נמס לחלוטין והרוטב אחיד.
2. בקערה גדולה, נשלב את כל עשבי התיבול הקצוצים: כוסברה, נענע, בזיליקום תאילנדי ומנטה. נוסיף את הפלפל הצ'ילי הקצוץ, הבצל הסגול הפרוס, הגזר המגורר והמלפפון הפרוס.
3. נשפוך את הרוטב על הסלט ונערבב בעדינות כדי שכל המרכיבים יתעטפו בטעמים המדהימים של הרוטב.
4. נוסיף את הבוטנים הקלויים הקצוצים ונערבב שוב בעדינות.
5. נטעם ונוסיף מלח לפי הצורך. ניתן להוסיף עוד מיץ ליים או סוכר לפי הטעם האישי.
6. נגיש את הסלט מיד, כדי לשמור על הטריות והפריכות של הירקות ועשבי התיבול.