1. תחילה, חותכים את הברוקולי לפרחים קטנים ומבשלים במים רותחים עם מעט מלח למשך כ-3 דקות, עד שהברוקולי מתרכך מעט אך עדיין שומר על פריכותו. מסננים ומעבירים למי קרח לעצירת הבישול.
2. בקערה גדולה, מערבבים את הברוקולי המבושל עם עלי הנענע והכוסברה. מוסיפים את השקדים הקלויים והחמוציות המיובשות.
3. מפזרים מעל את גבינת הפטה המפוררת.
4. בקערה קטנה, מערבבים את שמן הזית עם מיץ הלימון, מלח ופלפל. יוצקים את הרוטב על הסלט ומערבבים בעדינות עד שכל המרכיבים מצופים היטב.
5. מגישים מיד ונהנים מהטעמים המרעננים והמרקמים המגוונים.