1. תחילה, יש להרתיח סיר עם מים ומעט מלח. כאשר המים רותחים, להוסיף את הברוקולי ולבשל כ-3-4 דקות עד שהוא מתרכך מעט אך עדיין שומר על פריכותו. לסנן את הברוקולי ולהניח בצד להתקרר.
2. בינתיים, להכין את רוטב הטחינה: בקערה קטנה לערבב את הטחינה הגולמית עם המים, מיץ הלימון, השום הכתוש, מלח ופלפל. לערבב היטב עד לקבלת רוטב חלק ואחיד. אם הרוטב סמיך מדי, ניתן להוסיף עוד מעט מים.
3. לחתוך את הברוקולי המבושל לפרחים קטנים ולהניח בקערת סלט גדולה.
4. להוסיף את רוטב הטחינה לברוקולי ולערבב בעדינות עד שכל הפרחים מצופים ברוטב.
5. לפזר מעל את גרעיני החמניה הקלויים, הפטרוזיליה הקצוצה והחמוציות המיובשות.
6. להגיש את הסלט בטמפרטורת החדר או לאחר קירור קל במקרר.