1. תחילה, חותכים את החצילים לפרוסות בעובי של כ-1 ס"מ ומפזרים עליהם מעט מלח. מניחים בצד למשך כ-15 דקות כדי להוציא את המרירות.
2. מחממים מחבת פסים על אש גבוהה ומוסיפים מעט שמן זית. מטגנים את פרוסות החציל עד שהן מזהיבות משני הצדדים. זה לוקח בערך 5 דקות לכל צד.
3. מוציאים את החצילים מהמחבת ומניחים על נייר סופג כדי להיפטר מעודפי השמן.
4. בקערה גדולה מערבבים את הפטרוזיליה הקצוצה, מיץ הלימון, השום הכתוש, הטחינה, המלח והפלפל. מוסיפים את החצילים המטוגנים ומערבבים בעדינות כדי לא לפגוע במרקם החציל.
5. אם רוצים, מפזרים מעל גרעיני רימון להוספת צבע וטעם.
6. מגישים את הסלט בטמפרטורת החדר או לאחר קירור קל במקרר.