1. תחילה, מחממים את התנור ל-200 מעלות צלזיוס.
2. חותכים את החצילים לפרוסות בעובי של כ-1 ס"מ ומניחים על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה.
3. מברישים את פרוסות החצילים בשמן זית ומפזרים מעט מלח ופלפל.
4. מכניסים לתנור ואופים כ-25 דקות, עד שהחצילים רכים ומשחימים.
5. בזמן שהחצילים בתנור, חותכים את העגבניות לקוביות קטנות ואת הבצל לפרוסות דקות.
6. קוצצים את השום ומוסיפים לעגבניות ולבצל בקערה גדולה.
7. כשהחצילים מוכנים, מוציאים מהתנור ומניחים להם להתקרר מעט.
8. חותכים את החצילים לקוביות ומוסיפים לקערה עם העגבניות והבצל.
9. מוסיפים את החומץ הבלסמי, עוד שמן זית לפי הטעם, ומערבבים היטב.
10. מתקנים תיבול עם מלח ופלפל לפי הצורך.
11. מפזרים מעל חופן פטרוזיליה קצוצה ומגישים בטמפרטורת החדר.