1. תחילה, נשטוף היטב את האנדיב והצנוניות. נחתוך את האנדיב לרצועות דקות ונניח בקערה גדולה.
2. נחתוך את הצנוניות לפרוסות דקות ונוסיף לקערה עם האנדיב.
3. נקלף ונחתוך את הבצל הסגול לטבעות דקות ונוסיף לקערה.
4. נפזר את גבינת הפטה המפוררת מעל הסלט.
5. נוסיף את אגוזי המלך הקלויים לסלט.
6. נערבב בקערה קטנה את שמן הזית והחומץ הבלסמי, נוסיף מלח ופלפל לפי הטעם ונערבב היטב.
7. נשפוך את הרוטב על הסלט ונערבב בעדינות כדי שכל המרכיבים יתערבבו היטב.
8. נגיש מיד ונהנה מהטעמים המרעננים והפריכים של הסלט.