1. תחילה, יש לשטוף היטב את עלי האנדיב והרוקט ולייבש אותם בעדינות. ניתן להשתמש במייבש חסה כדי להבטיח שהעלים יהיו יבשים לחלוטין.
2. חותכים את ראשי האנדיב לרצועות דקות ומניחים בקערת סלט גדולה.
3. מוסיפים את עלי הרוקט לקערה ומערבבים בעדינות כדי לשלב את העלים.
4. מפזרים מעל את אגוזי המלך הקלויים ואת גבינת הפטה המפוררת.
5. פורסים את התפוח הירוק לפרוסות דקות ומוסיפים לסלט. התפוח מוסיף מתיקות ורעננות שמאזנים את החריפות של הרוקט.
6. בקערה קטנה, מערבבים את שמן הזית עם החומץ הבלסמי, מלח ופלפל. טועמים ומתקנים תיבול לפי הצורך.
7. יוצקים את הרוטב על הסלט ומערבבים בעדינות כדי שכל המרכיבים יתעטפו ברוטב.
8. מגישים מיד ונהנים מהטעמים המרעננים והפריכים של הסלט.