1. מתחילים בהכנת הבורגול: שוטפים את הבורגול תחת מים זורמים ומניחים בקערה גדולה. מרתיחים 2 כוסות מים ושופכים על הבורגול. מכסים ומניחים בצד למשך 15 דקות עד שהבורגול סופג את כל המים ומתרכך.
2. בזמן שהבורגול מתרכך, חותכים את הברוקולי לפרחים קטנים ומבשלים במים רותחים למשך 3-4 דקות עד שהברוקולי מתרכך אך עדיין שומר על צבעו הירוק הבהיר. מסננים ומניחים בצד.
3. קוצצים את הבצל הסגול והפטרוזיליה ומניחים בקערה גדולה.
4. מוסיפים לקערה את הבורגול המוכן, הברוקולי המבושל, אגוזי המלך והחמוציות.
5. מערבבים את שמן הזית עם מיץ הלימון, מלח ופלפל, ושופכים על הסלט. מערבבים היטב עד שכל המרכיבים מתמזגים.
6. טועמים ומתקנים תיבול לפי הצורך. מגישים בטמפרטורת החדר או לאחר קירור קל במקרר.