1. מתחילים בבישול הקינואה: שוטפים את הקינואה היטב תחת מים זורמים, ואז מבשלים אותה בסיר עם 2 כוסות מים ומעט מלח. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כ-15 דקות עד שהקינואה סופגת את כל המים ומתרככת.
2. בזמן שהקינואה מתבשלת, מקלפים את הבטטות וחותכים לקוביות קטנות. מחממים תנור ל-200 מעלות, מניחים את קוביות הבטטה על תבנית אפייה, מזלפים כף שמן זית, מלח ופלפל, ואופים כ-20 דקות עד שהבטטות רכות וזהובות.
3. חותכים את הבצל הסגול והפלפל האדום לקוביות קטנות. מחממים מחבת עם כף שמן זית ומטגנים את הבצל והפלפל עד שהם מתרככים.
4. בקערה גדולה מערבבים את הקינואה המבושלת, הבטטות האפויות, הבצל והפלפל המטוגנים, אגוזי המלך, חמוציות ופטרוזיליה קצוצה.
5. מכינים רוטב על ידי ערבוב של דבש, חומץ בלסמי, מלח ופלפל. יוצקים את הרוטב על הסלט ומערבבים היטב.
6. מגישים את הסלט חם, ונהנים מהטעמים המופלאים!