1. מתחילים בבישול העדשים: שוטפים את העדשים היטב ומבשלים בסיר עם מים רותחים למשך כ-20 דקות, עד שהן רכות אך לא מתפרקות. מסננים ומניחים בצד להתקרר.
2. בזמן שהעדשים מתבשלות, קולים את הפלפלים: מחממים תנור ל-200 מעלות, מניחים את הפלפלים על תבנית אפייה וקולים אותם במשך כ-15 דקות, עד שהקליפה שלהם משחימה ומתקלפת בקלות. מוציאים מהתנור, מכסים בניילון נצמד ומניחים להתקרר. לאחר מכן, מקלפים את הקליפה וחותכים לרצועות.
3. חותכים את הבצל הסגול לרצועות דקות וקוצצים את השום דק.
4. מכינים את הרוטב: מערבבים בקערה את שמן הזית, חומץ הבלסמי, הדבש, המלח והפלפל עד לקבלת תערובת אחידה.
5. מערבבים בקערה גדולה את העדשים המבושלות, רצועות הפלפלים, הבצל והשום. מוסיפים את הרוטב ומערבבים היטב כך שכל המרכיבים יתעטפו ברוטב.
6. מוסיפים את הפטרוזיליה הקצוצה וגבינת הפטה המפוררת, מערבבים בעדינות ומגישים.