1. מתחילים בבישול העדשים: שוטפים את העדשים היטב ומכניסים לסיר עם 2 כוסות מים. מביאים לרתיחה ומבשלים על אש נמוכה כ-20 דקות, עד שהעדשים רכות אך לא מתפרקות. מסננים ומניחים בצד להתקרר.
2. בזמן שהעדשים מתבשלות, חותכים את הפטריות לרבעים ואת הבצל הסגול לפרוסות דקות. קוצצים את השום דק.
3. מחממים מחבת עם כף שמן זית ומטגנים את הבצל והשום עד שהם מזהיבים. מוסיפים את הפטריות וממשיכים לטגן עד שהן מתרככות ומשחימות מעט.
4. מוסיפים למחבת את החומץ הבלסמי והסויה, מערבבים היטב ומבשלים עוד 2-3 דקות עד שהנוזלים מצטמצמים.
5. מערבבים בקערה גדולה את העדשים המבושלות עם תערובת הפטריות והבצל. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
6. מוסיפים את הפטרוזיליה הקצוצה וגרעיני החמניה הקלויים, מערבבים בעדינות ומגישים בטמפרטורת החדר או קר.