1. תחילה, חותכים את האבוקדו לחצי, מסירים את הגלעין ומוציאים את התוכן בעזרת כף. חותכים את האבוקדו לקוביות בגודל בינוני ומניחים בקערה גדולה.
2. חותכים את עגבניות השרי לחצאים ומוסיפים לקערה עם האבוקדו.
3. קוצצים את הבצל הסגול דק ומוסיפים לקערה.
4. מוסיפים את שמן הזית ומיץ הלימון לקערה, ומתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
5. מערבבים בעדינות את כל המרכיבים יחד, כדי לא למעוך את האבוקדו.
6. מוסיפים את עלי הבזיליקום הטריים ומערבבים קלות.
7. מגישים מיד או שומרים במקרר עד ההגשה.