1. חותכים את האבוקדו לחצי, מסירים את הגלעין ומוציאים את התוכן לקערה גדולה. מועכים את האבוקדו בעזרת מזלג עד לקבלת מרקם קרמי אך עדיין עם חתיכות קטנות.
2. מוסיפים את העגבניות הקצוצות, הבצל הסגול, הפלפל צ'ילי והכוסברה לקערה עם האבוקדו ומערבבים בעדינות.
3. סוחטים את מיץ הליים מעל הסלט ומוסיפים את שמן הזית. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם ומערבבים שוב.
4. מוסיפים את גרעיני הרימון ומערבבים בעדינות כדי לא לפגוע במרקם.
5. טועמים ומתקנים תיבול אם יש צורך. מגישים מיד או מכסים ושומרים במקרר עד ההגשה.