
1. נתחיל בהכנת השומר: נשטוף היטב את ראשי השומר ונחתוך אותם לפרוסות דקות ככל האפשר. ניתן להשתמש במנדולינה כדי לקבל פרוסות אחידות ודקות.
2. נשטוף את הפטרוזיליה ונייבש אותה היטב. לאחר מכן, נקצוץ אותה דק.
3. נסחט את הלימון לקערה קטנה ונוסיף את שמן הזית, המלח והפלפל. נערבב היטב עד לקבלת רוטב אחיד.
4. בקערה גדולה, נערבב את פרוסות השומר עם הפטרוזיליה הקצוצה.
5. נוסיף את הרוטב לסלט ונערבב בעדינות עד שכל המרכיבים מצופים ברוטב.
6. נפזר מעל את גרעיני החמניה הקלויים ונגיש מיד.