
1. התחילו בחיתוך השומר: חותכים את החלק העליון והתחתון של השומר, מסירים את העלים החיצוניים וחותכים את השומר לפרוסות דקות. אם יש לכם מנדולינה, זה הזמן להשתמש בה כדי לקבל פרוסות דקות ואחידות.
2. חותכים את המלפפונים לפרוסות דקות. ניתן להשתמש במנדולינה גם כאן כדי להקל על העבודה.
3. חותכים את הבצל הסגול לפרוסות דקות. אם אתם לא אוהבים את הטעם החזק של הבצל, ניתן להשרות אותו במים קרים לכמה דקות לפני השימוש.
4. מערבבים בקערה גדולה את השומר, המלפפונים והבצל הסגול.
5. בקערה קטנה נפרדת, מערבבים את שמן הזית, מיץ הלימון, המלח והפלפל. טועמים ומתקנים תיבול לפי הצורך.
6. יוצקים את הרוטב על הסלט ומערבבים בעדינות עד שכל המרכיבים מצופים ברוטב.
7. מפזרים מעל את הפטרוזיליה הקצוצה ומגישים מיד.