1. תחילה, יש לשטוף את עלי הקייל היטב ולייבש אותם. לאחר מכן, יש לקרוע את העלים לחתיכות בגודל ביס ולהניח בקערה גדולה.
2. להכנת הרוטב, יש לערבב בקערה קטנה את שמן הזית, מיץ הלימון, החומץ הבלסמי והדבש. לערבב היטב עד שהרוטב אחיד.
3. לשפוך את הרוטב על עלי הקייל ולערבב היטב כך שכל העלים יהיו מצופים ברוטב.
4. להוסיף את השקדים הקלויים והחמוציות המיובשות ולערבב בעדינות.
5. לטעום ולתקן תיבול עם מלח ופלפל לפי הטעם.
6. להגיש מיד וליהנות מסלט רענן ובריא.