1. ראשית, נתחיל בהכנת הסלק. קלפו את הסלקים וחתכו אותם לקוביות קטנות. אם אתם מעדיפים, ניתן גם לגרר את הסלק בפומפייה גסה.
2. שטפו היטב את החסה, התרד והרוקט. קרעו את החסה לחתיכות בגודל ביס והניחו בקערת סלט גדולה.
3. חתכו את המלפפון לפרוסות דקות והוסיפו לקערה.
4. חצו את האבוקדו, הוציאו את הגלעין וחתכו לקוביות. הוסיפו לקערה יחד עם הסלק.
5. פזרו מעל את אגוזי המלך, החמוציות המיובשות וגבינת הפטה המפוררת.
6. בקערה קטנה, ערבבו את שמן הזית והחומץ הבלסמי. תבלו במלח ופלפל לפי הטעם וערבבו היטב.
7. שפכו את הרוטב על הסלט וערבבו בעדינות עד שכל המרכיבים מצופים ברוטב.
8. הגישו מיד ותיהנו מהטעמים המרעננים והצבעים המרהיבים!