1. תחילה, נשטוף היטב את כל הירקות והעשבים. נייבש אותם בעזרת מגבת נייר או מסננת.
2. נחתוך את החסה והרוקט לחתיכות בגודל בינוני ונניח בקערה גדולה.
3. נוסיף את הפטרוזיליה, הכוסברה והנענע לאחר שקצצנו אותם דק.
4. נחתוך את עגבניות השרי לחצאים ואת המלפפונים לפרוסות דקות ונוסיף לקערה.
5. נחתוך את הבצל הסגול לטבעות דקות ונוסיף לסלט.
6. נוסיף את הזיתים השחורים והגבינת פטה המפוררת.
7. נכין את הרוטב: נערבב שמן זית, מיץ לימון, מלח ופלפל שחור לפי הטעם.
8. נשפוך את הרוטב על הסלט ונערבב בעדינות כדי שכל המרכיבים יתעטפו בטעמים.
9. נפזר מעל גרעיני חמניה קלויים להוספת קראנץ'.
10. נגיש מיד ונהנה מהטעמים הטריים והמרעננים.