1. מתחילים בהכנת המרינדה: בקערה גדולה מערבבים את שמן הזית, השום הכתוש, הפפריקה המתוקה והחריפה, הכמון, המלח, הפלפל השחור, מיץ הלימון, הדבש, החרדל והרוזמרין. מערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
2. מניחים את העוף השלם בקערה ומעסים אותו היטב מכל הצדדים עם המרינדה. חשוב לוודא שהעוף מכוסה היטב בתערובת כדי להבטיח ספיגה מקסימלית של הטעמים.
3. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך שעתיים לפחות, ועדיף למשך לילה שלם, כדי לאפשר לעוף לספוג את כל הטעמים.
4. מכינים את גריל הפחמים: מדליקים את הפחמים ומחכים עד שהם הופכים לגחלים לוחשות. מסדרים את הגחלים בצד אחד של הגריל כדי ליצור אזור חום עקיף.
5. מניחים את העוף על הגריל בצד של החום העקיף, וסוגרים את המכסה. מבשלים את העוף במשך 90 דקות, תוך כדי סיבוב מדי פעם, עד שהעוף מגיע לטמפרטורה פנימית של 75 מעלות צלזיוס והעור זהוב ופריך.
6. מוציאים את העוף מהגריל ומניחים לו לנוח כ-10 דקות לפני החיתוך. זה מאפשר למיצים להתפזר בצורה אחידה בעוף.
7. חותכים את העוף ומגישים עם תוספות אהובות כמו סלט ירקות טרי, תפוחי אדמה אפויים או אורז מתובל.