1. תחילה, חממו את התנור לחום של 180 מעלות צלזיוס.
2. פרסו את הבאגט לפרוסות בעובי של כ-1 ס"מ והניחו אותן על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה.
3. הברישו כל פרוסה במעט שמן זית והכניסו לתנור למשך כ-5 דקות, עד שהפרוסות מזהיבות מעט.
4. בזמן שהלחם בתנור, הכינו את התוספות: חתכו את העגבניות המיובשות לחתיכות קטנות ופוררו את גבינת הפטה.
5. הוציאו את פרוסות הלחם מהתנור והניחו להן להתקרר מעט.
6. מרחו על כל פרוסה שכבה נדיבה של פסטו.
7. פזרו מעל הפסטו את העגבניות המיובשות וחתיכות הפטה.
8. תבלו במעט מלח ופלפל שחור לפי הטעם.
9. לקישוט, הניחו עלי בזיליקום טריים מעל כל פרוסה.
10. הגישו את הברוסקטות מיד ותיהנו מהטעמים הנפלאים!