1. מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
2. בקערה גדולה, מערבבים את חמאת הבוטנים והסוכר החום עד לקבלת תערובת חלקה.
3. מוסיפים את הביצה ותמצית הווניל וממשיכים לערבב עד שהתערובת אחידה.
4. מוסיפים את אבקת האפייה והמלח ומערבבים בעדינות.
5. מוסיפים את השוקולד צ'יפס ומערבבים עד שהם מתפזרים באופן שווה בתערובת.
6. בעזרת כף, יוצרים כדורים קטנים מהתערובת ומניחים על התבנית במרווחים.
7. משטחים מעט את הכדורים בעזרת מזלג ליצירת דוגמת שתי וערב.
8. אופים בתנור שחומם מראש כ-12-15 דקות, עד שהעוגיות מזהיבות קלות.
9. מוציאים מהתנור ומניחים להתקרר על רשת לפני ההגשה.