1. מתחילים בחימום שמן הזית בסיר גדול על אש בינונית. מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים עד שהוא שקוף ורך.
2. מוסיפים את השום הקלוי ומערבבים היטב כדי לשחרר את הניחוחות.
3. מוסיפים את הפפריקה החריפה ומערבבים היטב כדי שהטעמים יתמזגו.
4. מוסיפים את רסק העגבניות ומערבבים עד שהוא מתמזג עם התבלינים.
5. מוסיפים את העגבניות המגורדות, הסוכר, המלח והפלפל, ומבשלים על אש נמוכה כ-10 דקות עד שהרוטב מסמיך.
6. מוסיפים את גרגרי החומוס המבושלים ומערבבים היטב.
7. מוסיפים את הפתיתים והמים, מערבבים ומבשלים על אש נמוכה כ-15 דקות עד שהפתיתים סופגים את כל הטעמים.
8. מסירים מהאש ומקשטים בפטרוזיליה קצוצה לפני ההגשה.