1. נתחיל בחיתוך השומר: נשטוף את ראשי השומר היטב תחת מים זורמים, נחתוך את החלק העליון והתחתון ונפרוס לפרוסות דקות בעזרת סכין חדה או מנדולינה. נניח בקערת סלט גדולה.
2. נקלף את התפוזים ונחתוך לפלחים. נוודא להסיר את כל הגרעינים אם יש. נוסיף את פלחי התפוז לקערת השומר.
3. נוסיף את השקדים הקלויים לקערה. אם השקדים אינם קלויים, ניתן לקלות אותם במחבת יבשה על אש בינונית עד שהם מזהיבים ומפיצים ריח נפלא.
4. נכין את הרוטב: נערבב בקערה קטנה את שמן הזית, מיץ הלימון, מלח ופלפל. נערבב היטב עד שהרוטב אחיד.
5. נשפוך את הרוטב על הסלט ונערבב בעדינות כדי שכל המרכיבים יתעטפו ברוטב.
6. נקשט בעלי נענע טריים ונגיש מיד.