1. מחממים תנור ל-180 מעלות צלזיוס ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
2. בקערה גדולה מערבבים את זרעי הפשתן הטחונים עם המים, המלח, השום הגבישי והפפריקה המתוקה עד לקבלת תערובת אחידה.
3. משטחים את התערובת על נייר האפייה בעובי של כ-3 מ"מ. מוודאים שהשכבה אחידה.
4. אופים בתנור שחומם מראש כ-10 דקות, או עד שהקרקר מתקשה ומקבל צבע זהוב.
5. מוציאים מהתנור ומניחים להתקרר מעט.
6. מורחים על הקרקר גבינת שמנת בנדיבות.
7. מסדרים מעל הגבינה את פרוסות המלפפון, קוביות העגבנייה, רצועות הפלפל האדום ועלי הבזיליקום הטריים.
8. חותכים את הקרקר לחתיכות בגודל הרצוי ומגישים מיד.