1. מתחילים בהרתחת סיר גדול עם מים ומעט מלח. כשהמים רותחים, מוסיפים את הפסטה הטרייה ומבשלים לפי הוראות היצרן, בדרך כלל 2-3 דקות בלבד.
2. בזמן שהפסטה מתבשלת, מחממים מחבת גדולה על אש בינונית ומוסיפים את שמן הזית.
3. מוסיפים את שיני השום הקצוצות למחבת ומטגנים קלות עד שהן מתחילות להזהיב, אך לא לשרוף.
4. מוסיפים את פתיתי הצ'ילי למחבת ומערבבים היטב עם השום.
5. מסננים את הפסטה ומעבירים אותה למחבת עם השום והצ'ילי. מערבבים היטב כך שהפסטה תספוג את כל הטעמים.
6. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם ומוסיפים את הפטרוזיליה הקצוצה. מערבבים שוב.
7. מגישים מיד עם גבינת פרמזן מגוררת מעל.